Françoise Bettencourt Meyers: Modestia celei mai bogate femei din lume

Françoise Bettencourt Meyers

Françoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea imperiului L’Oréal, este cea mai bogată femeie din lume în 2024.

Cu o avere estimată la 99,5 miliarde de dolari, ea a reușit să mențină această poziție pentru al patrulea an consecutiv. Majoritatea averii sale provine din deținerea a aproape 35% din acțiunile companiei L’Oréal, care continuă să fie unul dintre cei mai mari producători de cosmetice din lume.

Moștenirea și Rolul în L’Oréal

Françoise Bettencourt Meyers a moștenit afacerea de la mama sa, Liliane Bettencourt, care a fost și ea cea mai bogată femeie din lume la un moment dat. Liliane a deținut 34,7% din acțiunile L’Oréal, iar după decesul ei, Françoise a preluat frâiele companiei. Ea este vicepreședinta consiliului de administrație al L’Oréal și un membru activ în conducerea companiei, implicându-se în decizii strategice și în creșterea afacerii​.

Stilul de Viață Modest

În ciuda averii colosale, Françoise Bettencourt Meyers a ales să ducă o viață destul de discretă. Ea a menționat în repetate rânduri că nu locuiește într-o vilă luxoasă și că nu investește în artă sau bijuterii scumpe. “Nu locuiesc într-o vilă. Nu suntem mari colecționari de artă și, după cum vedeți, nu port bijuterii”, a declarat ea. Această abordare o diferențiază de mulți alți miliardari și subliniază valorile sale personale și prioritățile sale financiare​.

Implicarea în Filantropie

Françoise Bettencourt Meyers este cunoscută și pentru implicarea sa în activități filantropice. Ea este președinta Fundației Bettencourt Schueller, care sprijină proiecte în domeniile științei, artei și progresului social. Fundația oferă granturi și premii pentru inițiative care promovează inovația și dezvoltarea în diverse domenii. Acest angajament față de filantropie reflectă dorința ei de a contribui pozitiv la societate și de a utiliza resursele financiare pentru a sprijini cauze nobile​.

BusinessWoman.ro

Articole Recente