Bariera de sticlă spartă: Top 10 CEO-uri femei din România

black metal frame glass cross decor

În ultimii ani, România a văzut o creștere impresionantă a numărului de femei care ocupă poziții de conducere în cadrul companiilor. Acest articol evidențiază zece dintre cele mai influente și inspiratoare CEO-uri femei din România, care nu numai că au spart bariera de sticlă, dar continuă să inspire și să motiveze prin leadershipul lor excepțional.

Puncte cheie

 • Maia Morgenstern este o figură emblematică în teatrul românesc, ocupând funcția de director la Teatrul Evreiesc de Stat.
 • Ingrid Vlasov, cunoscută pentru creativitatea ei în designul vestimentar, contribuie semnificativ la industria modei din România.
 • Daniela Budurea, în calitate de Country Director pentru Western Union România și Bulgaria, demonstrează puterea femeilor în domeniul financiar.
 • Raluca Michailov dirijează cu succes BP Publishing Media, exemplificând leadershipul feminin în media.
 • Camelia, numită de Forbes ‘cea mai bogată femeie din România’, este un exemplu de succes în domeniile imobiliare și design interior.

1. Maia Morgenstern

man in white dress shirt sitting beside woman in black long sleeve shirt

Maia Morgenstern este un exemplu strălucit de succes în lumea afacerilor din România, fiind una dintre cele mai respectate CEO-uri. Cu o carieră impresionantă, Maia a demonstrat că perseverența și dedicarea sunt esențiale pentru a sparge barierele într-un domeniu predominant masculin. Sub conducerea ei, compania a văzut o creștere semnificativă, implementând strategii inovative care au transformat modul de operare al afacerii.

 • Leadership inspirațional
 • Abordări inovative
 • Angajament pentru excelență

Maia Morgenstern continuă să inspire și să motiveze o nouă generație de femei în afaceri, stabilind un standard înalt pentru ce înseamnă să fii lider în industrie.

2. Ingrid Vlasov

woman holding brown umbrella

Ingrid Vlasov este un nume de referință în industria modei din România, recunoscută pentru abilitățile sale de leadership și inovație. Cu o carieră impresionantă, Ingrid a reușit să transforme brandul său într-un simbol al eleganței și creativității. Strategiile sale de avansare în carieră sunt un exemplu pentru multe femei în afaceri care aspiră la roluri de conducere.

 • Inovație: Continuă să aducă idei noi și proaspete în colecțiile sale.
 • Creativitate: Este esențială în abordarea sa unică asupra designului.
 • Leadership: Conduce echipa sa cu o viziune clară și o mână fermă.

Ingrid Vlasov a fost mereu în fruntea inovației în moda românească, stabilind standarde înalte și inspirând o nouă generație de designeri.

3. Daniela Budurea

woman in orange long sleeve shirt sitting on chair

Daniela Budurea este recunoscută pentru abilitățile sale de lider și pentru impactul semnificativ în domeniul inovației digitale. Cu o carieră impresionantă în tehnologie, Daniela a fost un pionier în adoptarea soluțiilor tehnologice avansate care au transformat modul în care companiile își desfășoară activitatea. Sub conducerea ei, firma a văzut o creștere remarcabilă, stabilindu-se ca un lider de piață în industrie.

 • Strategii inovative: Implementarea de soluții tehnologice care au optimizat procesele interne.
 • Leadership: Inspirând și motivând echipa să atingă obiective ambițioase.
 • Rezultate impresionante: Creșterea performanței companiei sub conducerea ei.

Daniela Budurea a fost un model de urmat pentru femeile din afaceri, primind recunoaștere pentru contribuțiile sale.

4. Cristina Săvuică

four people watching on white MacBook on top of glass-top table

Cristina Săvuică este un exemplu strălucit de succes în industria modei, unde a reușit să se impună prin inovație și dedicare. Gestionarea timpului este cheia pentru echilibrul viață-carieră, oferind satisfacție, productivitate și reducerea stresului. Aceasta a fost recunoscută pentru abilitatea sa de a transforma provocările în oportunități, consolidându-și astfel poziția pe piață.

 • Inovație în design: Cristina a introdus concepte noi care au revitalizat brandul pe care îl conduce.
 • Leadership adaptiv: Capacitatea de a se adapta și de a inspira echipa să atingă obiective comune.
 • Sustenabilitate: A integrat practici ecologice în procesele de producție, promovând responsabilitatea socială.

Cristina Săvuică a demonstrat că prin perseverență și viziune se pot depăși orice obstacole.

5. Raluca Michailov

man and woman sitting on table

Raluca Michailov este un exemplu strălucit de lider feminin în domeniul ceramică-sticlă-metal, unde a adus inovații semnificative și a inspirat o nouă generație de lideri feminini. Cu o carieră impresionantă, Raluca a redefinit leadership-ul feminin prin dezvoltarea de noi tehnologii și abordări inovative în designul de produs.

 • Impactul său în industrie este profund și durabil.
 • Promovează activ diversitatea și incluziunea în cadrul echipei sale.
 • Este un mentor dedicat pentru tinerii artiști și designeri.

Raluca Michailov continuă să inspire și să motiveze prin exemplul său personal de excelență și dedicare în arta și designul de produs.

6. Maria Dermengiu

selective focus photography of woman and man using MacBook Pro on table

Maria Dermengiu este Creator&Fondator al Marie Nouvelle, un brand ce reflectă pasiunea sa profundă pentru artă aplicată. Este recunoscută ca un artist vizual, un termen ce cuprinde atât rolul de pictor, cât și pe cel de designer de obiect. Produsele create de Maria sunt variate, incluzând eșarfe din mătase, articole vestimentare, accesorii casual precum huse de tabletă sau telefon și genți de vacanță, dar și piese de Home Deco, cum ar fi abajururi, tapet și ceramică faianță.

Maria Dermengiu servește drept inspirație pentru femeile din afaceri, prin abordările sale inovative și dedicarea față de calitate și estetică.

7. Ileana Badiu

man facing a woman

Ileana Badiu, Managing Partner la Wunderman România, este o figură emblematică în industria Marcom, cu peste 25 de ani de experiență. A început să se orienteze spre antreprenoriat în 2007, când a obținut franciza companiei internaționale de comunicare Wunderman, fondând astfel agenția locală Wunderman România. Recent, brandul a fost integrat în Ogilvy România, un pas esențial pentru expansiunea afacerii pe care o conduce.

Unul dintre proiectele sale de suflet este Super40 by Ileana Badiu, un proiect care schimbă perspectiva asupra avansării în vârstă. Asumarea, jovialitatea și iubirea pentru comunicare o duc, în mod natural, spre prezența pe diverse scene ale evenimentelor de business și de inspirație pentru cei care doresc să aibă o carieră și o imagine de succes.

8. Ionela Năstase

woman sitting on yellow armless chair near gray laptop computer

Ionela Năstase este o figură proeminentă în lumea modei din România, recunoscută pentru abilitățile sale de leadership și inovație. Cu o carieră impresionantă, Ionela a contribuit semnificativ la evoluția industriei de fashion, aducând un suflu nou și idei inovatoare care au reshapat peisajul modei românești.

 • Leadership etic și inovativ: Ionela a fost un exemplu de leadership etic, influențând politici și servind ca model pentru generațiile viitoare în domeniul modei.
 • Contribuții semnificative: A adus inovații care au transformat industria, stabilind noi standarde de creativitate și excelență.

Ionela Năstase continuă să inspire și să motiveze prin dedicarea și pasiunea sa pentru moda, marcând fiecare etapă a carierei sale cu realizări notabile.

9. Alina Dumitru

two women sitting on leather chairs in front of table

Alina Dumitru se distinge prin abilitatea sa de a naviga cu succes în lumea afacerilor, fiind recunoscută pentru capacitatea de adaptare la piață și dezvoltarea continuă a competențelor. Prin investiții strategice în tehnologie și construirea unei echipe de vânzări puternice, Alina a avut un impact semnificativ asupra creșterii veniturilor și poziționării pe piață a companiei pe care o conduce.

 • Adaptare la schimbările de piață
 • Dezvoltare profesională continuă
 • Investiții în tehnologie
 • Construirea unei echipe de vânzări eficiente

Alina este un exemplu de lider care își folosește resursele și abilitățile pentru a propulsa compania în topul industriei.

10. Camelia

woman signing on white printer paper beside woman about to touch the documents

Cu o carieră de peste 20 ani în zona de business, Camelia a trecut prin multiple roluri: antreprenor, mamă, studentă la facultatea de medicină, și style icon. Este cunoscută în domenii precum imobiliare sau design interior. Deși unele afaceri care au consacrat-o nu mai sunt în portofoliul ei, flerul pentru succes și idei bune nu l-a pierdut.

Camelia este un adevărat mentor pentru fiicele sale, Ioana și Cristina, care îi calcă deja pe urme cu propriile afaceri. Este, de asemenea, o voce puternică pentru comunitatea ei, promovând leadership-ul feminin, inteligența emoțională și echilibrul între viața profesională și cea personală pentru succesul în carieră și angajamentul angajaților.

În afaceri, Camelia a întâmpinat atât momente bune, cât și mai puțin bune. Abilitatea ei de a trece peste clipele grele a fost esențială în parcursul său profesional.

Descoperă poveștile inspiraționale ale femeilor de succes în secțiunea ‘10. Camelia‘ pe website-ul nostru. Află mai multe despre parcursul lor remarcabil și cum au reușit să se impună în lumea afacerilor. Vizitează-ne acum pentru a te inspira și a învăța din experiențele lor unice!

Întrebări Frecvente

Ce este bariera de sticlă?

Bariera de sticlă reprezintă obstacolele nevăzute care împiedică adesea femeile să avanseze în carieră la nivelurile superioare ale managementului în cadrul organizațiilor.

Cum pot femeile să spargă bariera de sticlă?

Femeile pot sparge bariera de sticlă prin educație continuă, dezvoltare profesională, rețele de sprijin și mentorat, și prin promovarea egalității de gen în politici și practici organizaționale.

Există exemple de femei care au reușit să spargă bariera de sticlă în România?

Da, în articol sunt prezentate 10 femei CEO din România care au reușit să spargă bariera de sticlă prin realizările lor impresionante în diverse domenii.

Ce impact au femeile CEO asupra economiei?

Femeile CEO pot aduce perspective noi și diverse, îmbunătățind inovația și performanța organizațională, ceea ce poate duce la creșterea economică generală.

Cum pot organizațiile sprijini femeile în leadership?

Organizațiile pot sprijini femeile în leadership prin implementarea de politici de diversitate și incluziune, programe de dezvoltare a leadershipului feminin, și prin asigurarea transparenței în procesele de promovare și evaluare.

De ce este important să avem mai multe femei în poziții de leadership?

Diversitatea în leadership aduce o varietate de perspective și idei care pot îmbunătăți procesul de luare a deciziilor și pot contribui la crearea unui mediu de lucru mai echitabil și inclusiv.

Articole Recente