Pionierii frumuseții: 20 de femei de afaceri care au modelat peisajul cosmetic global

femei

În industria frumuseții, care valorează miliarde de dolari la nivel global, femeile nu doar că sunt principalele consumatoare, dar sunt și inovatoare și conducătoare ale unor branduri influente. De-a lungul decadelor, aceste femei de afaceri au schimbat paradigme, au introdus produse inovatoare și au construit imperii care au influențat profund normele de frumusețe și practicile de consum. Acest articol prezintă 20 dintre cele mai influente femei de afaceri care au revoluționat industria cosmeticelor.

20 de femei de afaceri care au modelat peisajul cosmetic global

 1. Estée Lauder: Fondatoarea companiei care îi poartă numele, Estée Lauder a fost pioniera unor tehnici de marketing care sunt folosite și astăzi. De la distribuirea de mostre gratuite până la promovarea personală la punctul de vânzare, Lauder a creat un brand legendar care continuă să fie un nume de top în industrie.
 2. Elizabeth Arden: O altă figura iconică, Arden a fost instrumentală în popularizarea conceptului de spa și a frumuseții holistice. Brandul său a introdus ideea că frumusețea începe cu o piele sănătoasă, nu doar cu machiajul.
 3. Anita Roddick: Fondatoarea The Body Shop a fost una dintre primele care a promovat cosmeticele etice. Roddick a fost pionier în utilizarea ingredientelor naturale și în lupta împotriva testării pe animale.
 4. Pat McGrath: Desemnată de Vogue ca „cea mai influentă artistă de machiaj din lume”, Pat McGrath a lansat propria linie de cosmetice în 2015, care a revoluționat industria cu produsele sale inovative și de înaltă calitate.
 5. Kylie Jenner: De la lansarea liniei Kylie Cosmetics în 2015, Jenner a exploatat puterea rețelelor sociale pentru a-și construi un brand de miliarde de dolari, cunoscut în special pentru kiturile sale de buze.
 6. Huda Kattan: Ce a început ca un blog de frumusețe, s-a transformat într-un imperiu cosmetic global. Huda Beauty este renumit pentru gamele sale de produse care acoperă totul, de la gene false la fonduri de ten.
 7. Bobbi Brown: Fondatoarea brandului care îi poartă numele, Brown a introdus ideea de „machiaj natural” pe o piață dominată de look-uri dramatice, schimbând modul în care femeile se gândesc la machiaj.
 8. Rihanna: Cu lansarea Fenty Beauty, Rihanna a adus diversitate în industria cosmeticelor prin oferirea unei game largi de nuanțe de fond de ten pentru toate tonurile de piele, stabilind un nou standard în industrie.
 9. Emily Weiss: Fondatoarea Glossier a transformat blogul său de frumusețe într-un brand de cosmetice care promovează frumusețea reală, needitată, rezonând cu milenialii și Gen Z.
 10. Tata Harper: Recunoscută pentru abordarea sa de lux față de skincare organic, Harper produce cosmetice care sunt atât eficiente, cât și ecologice, cultivând ingrediente pe propria fermă.
 11. Kat Von D: Prin brandul său, Kat Von D Beauty (acum rebranduit ca KVD Vegan Beauty), ea a adus etica vegană și cruelty-free în prim-planul discuțiilor despre frumusețe.
 12. Charlotte Tilbury: Makeup artist devenit antreprenor, Tilbury a lansat un brand de cosmetice care poartă numele său, cunoscut pentru produsele sale de înaltă performanță și pentru abordarea glamour.
 13. Tricia Clarke-Stone: Co-fondatoarea Walker & Company a adus inovație în produsele de înfrumusețare pentru afro-americani, oferind soluții specifice care adesea lipsesc din ofertele mainstream.
 14. Jessica Alba: Fondatoarea Honest Beauty, Alba a creat un brand de produse de înfrumusețare și pentru îngrijirea casei, orientate spre sănătate și sustenabilitate.
 15. Leslie Blodgett: CEO-ul și creatoarea Bare Escentuals, Blodgett a revoluționat piața cu introducerea fondului de ten mineral, promovând un machiaj mai sănătos și natural.
 16. Victoria Beckham: De la pop star la mogul în modă și frumusețe, Victoria Beckham a lansat o linie de machiaj în colaborare cu Estée Lauder, urmată de propria sa linie de skincare și parfumuri.
 17. Lisa Eldridge: Cunoscută pentru tutorialele sale pe YouTube și pentru lucrul ca makeup artist la celebrități, Eldridge acum dezvoltă produse sub propriul său nume, extinzându-și expertiza în industrie.
 18. Michelle Phan: Una dintre primele influenceri de frumusețe de pe YouTube, Phan a fondat ipsy, un serviciu de abonament la produse de frumusețe, și ulterior a lansat EM Cosmetics.
 19. Francoise Nars: Fondatoarea NARS Cosmetics, a adus o abordare artistică machiajului, făcându-l accesibil pentru femeile care doresc să experimenteze cu culoare și textură.
 20. Jo Malone: Fondatoarea brandului de parfumuri și lumânări care îi poartă numele, Malone este recunoscută pentru abordarea sa inovatoare în combinarea aromelor, creând produse iconice care rămân populare în întreaga lume.

Aceste 20 de femei nu numai că au construit branduri de succes, dar au și influențat normele și așteptările în ceea ce privește produsele de frumusețe, contribuind la o industrie mai inclusivă și diversificată. Prin inovațiile și viziunile lor, ele continuă să inspire o nouă generație de antreprenori în frumusețe.

www.business-woman.ro

Articole Recente